Det var en gång för många, många tusen år sen en förfärligt gammal trollpacka, som hette Pomperipossa. Det är inte precis något vackert namn, men ändå är det bra mycket vackrare, än vad hon själv var. Kan ni tänka er, hur hon såg ut? Hon hade två små röda ögon och en stor mun med bara tre tänder i. Och hon hade fullt med vårtor på händerna och en stor puckel på ryggen. Men det värsta var hennes näsa, för den var en hel aln lång. Ni kan tänka er, hur mycket snus, som gick åt, när hon snusade! Ett helt skålpund åt gången!

Men det hade Pomperipossa råd till, för hon var rysligt rik. Hon bodde ensam i ett litet hus i skogen, och det huset var byggt utav korv och skinkor, och i stället för tegelstenar var där stora stycken sirapsknäck. Så rik var Pomperipossa.

Men ingen enda människa vågade sig till henne och knappt något troll heller, ty hon var så förskräckligt elak. Om det kom någon till henne, förtrollade hon honom ögonblickligen till ett bord eller en kittel eller en griffel eller någonting annat. Hon var en mycket farlig trollpacka. Hennes största sorg var den, att hennes näsa blev längre och längre för varje gång hon förtrollade någon. Det var hennes straff!

  - Ett utdrag ur Axel Wallengrens saga "Pomperperipossa med den långa näsan" 

Om ni inte redan läst den som barn eller vuxan, läs den! Den är mycket rolig. 

Det här är alltså min nya blogg som delar namnet med en känd häxa och vad ska det betyda; att jag identifierar mig med en rik och elak häxa? Eller är det kanske pågrund av att jag anser att min näsa är lång som en aln? Nej, inget av dessa stämmer, det är en sådan tråkig förklaring att jag helt enkelt är fäst vid namnet! Pom-per-i-poss-a, studdsar liksom skönt på tungan! Den här bloggen ska dock inte handla om denna kutryggiga häxa och inte Axel Wellengren för den delen heller utan om mina åsikter om ditt och datt. Inte för  att mina åsikter är viktigare, mer unika eller spännande än någon annans utan för att jag helt enkelt vill ha någonstans att uttrycka mig på emellanåt!

Det var en kort liten presentation av min blogg! - Tack och he leverpastej!